tisdag 14 oktober 2008

Lite om huset


Här är katalogbilden på Torgrim från Älvsbyhus. Vi kan inte direkt påstå att det är denna bild som fått oss att välja Torgrim =). Vårt hus kommer att vara grått med vita foder och svart tak. Det kommer även att vara spegelvänt. Framtida projekt kommer att vara nya bredare foder och en snyggare farstukvist.




Detta är Älvsbyhus design på planlösningen för nedervåningen. Nedan har vi gjort en skiss av de saker vi kommer att förändra direkt huset kommer.

Vi kommer att flytta kylen och frysen till motsatt vägg och sätta in en köksö. Vi kommer att ta bort överskåpen i köket och byta ut dem mot liggande skåp från IKEA. Under dem ska vi sätta en glasskiva med tapet bakom förutom där fläkten sitter, där vi kommer att kakla. Vi kommer att byta in alla vitvaror som medföljer huset mot rostfria. Vi har även tänkt höja upp diskmaskinen. Huset levereras med standardluckorna som kommer att lackas om och få nya handtag samt att bänkskivorna byts mot ekskivor med nedsänkt diskho.

Mellan köket och vardagsrummet finns vid leverans en pelare som håller upp taket, den kommer att bytas ut mot en limträbalk.

Hallgolvet kommer att klinkras och ha golvvärme, likaså toaletterna.

Huset levereras med vita tapeter i alla rum men vi hade tänkt satsa på att sätta upp några fondväggar. Vi har varit och letat tapeter flertalet gånger men det finns nästan för mycket att välja på, så vi får se vad det slutar med...

Vi beökte Nolia i Piteå i år där vi inhandlade en kamin (Contura 660K) som också skall instaleras.

Något annat vi funderat på att göra är att måla om trappen. I dagsläget är det en ganska tråkig spaljetrapp i lackad furu. Vet inte riktigt hur vi ska göra men det är ju ingen panik med det.

2 kommentarer:

jenny81 sa...

hej!! ni har en del arbete framför er med ändringar av huset..
ett tips, om ni inte vill ha kvar garderoben i hallen så bestäm er vart ni vill ha den innan snickarna snickrar fast den i väggen, vi satte vår i dotterns rum, har också byggt ett torgrim, hon har det lilla sovrummet. blev helt perfekt där med två garderober. anledningen till att jag ger tipset är att jag tycker själv garderoben förstörde mer än den gjorde nytta i hallen.

Alexandra och Per sa...

Tack för tipset! Vi hade faktiskt tänkt göra precis så. Vi har beställt alla garderober lösa.